## Western Southern Tier Building Officials Association 13th Annual Educational Conference Chautaugua Harbor Hotel - Celoron, New York September 7, 8, 9, 2022

## WEDNESDAY, SEPTEMBER 7, 2022 (8 hours)

7:00 AM - 8:00 AM Reaistration

Construction Fire Safety course – Matthew Hunter (Topic 1 - 2 hours) 8:00 AM - 10:00 AM

Class Code: T02-07- 2912 Course Code: T02-07-2912

10:00 AM - 12:00 PM DCA6 Residential Wood Deck Construction Guide w/2018 IRC Updates-Matthew Hunter

(Topic 2 - 2 hours)

Course Code: T02-07- 2911 Class Code: T02-07-2911

12:00PM - 1:00 PM Lunch

1:00 PM - 3:00 PM Manuel J.D and S - Energy Code Update 2020 - Michael DeWein (Topic 3 - 2 hours)

> Course Code: T02-07-2838 Class Code: T02-07-2838

Crowd Manager for Code Enforcement Officials - Christine Mastrella (Topic 1- 1 hour) 3:00 PM - 5:00 PM

(Topic 2 – 1 Hour)

Course Code: T02-07- 2915 Class Code: T02-07-2915

5:00 PM <u>Dinner</u>

## THURSDAY, SEPTEMBER 8, 2022 (8 Hours)

7:00 AM - 8:00 AM Reaistration

8:00 AM - 10:00 AM Commercial Air Barriers and the ECCCNYS – Michael DeWein (Topic 3 – 2 hours)

> Course Code: T02-07-2840 Class Code: T02-07-2840

10:00 AM - 12:00 PM Swimming Pools based on Electrical Codes 3031-Ralph Occhipinta (Topic 2 - 2 hours)

Course Code: T02-07-3031 Class Code: T02-07-3031

12:00 PM - 1:00 PM <u>Lunch</u>

1:00 PM - 3:00 PM Swimming Pools based on Electrical Codes - Ralph Occhipinta (Topic 2 - 2 hours)

> Course Code: T02-07-3031 Class Code: T02-07-3031

3:00 PM - 5:00 PM Fire-Retardant Treated Wood and the Building Code of NYS- James Gogolski (Topic 1 - 2 hours)

Class Code: T02-07-2832 Course Code: T02-07- 2832

5:00 PM **Dinner** 

## FRIDAY, SEPTEMBER 9, 2022 (8 Hours)

7:00 AM - 8:00 AM BREAKFAST BUFFET and Registration

8:00 AM - 9:00 AM DBSC Division Update - Adam Richter (Topic 1 - 1 hour)

> Course Code: T02-07-3065 Class Code: T02-07-3065

Construction and Submittal Documents - Adam Richter (Topic 1 - 1 hour) 9:00 AM - 10:00AM

Course Code: T02-07-2971 Class Code: T02-07-2971

10:00 AM - 12:00 PM NFPA 80 Standard for Fire Doors and other Opening Protectives - Chris Roth (Topic 1 - 2 hours)

> Course Code: T02-07-3044 Class Code: T02-07-3044

12:00 PM Lunch

1:00 PM - 3:00 PM Means of Egress and Calculating Occupant Load - Chris Roth (Topic 1- 1 hour) (Topic 2- 1 hour)

> Course Code: T02-07- 3043 Class Code: T02-07-3043

Understanding Dryer Venting and Preventing Fires – Chris Roth (Topic 1- 1 hour) (Topic 2- 1hour) 3:00 PM - 5:00 PM

Course Code: T02-07- 3127 Class Code: T02-07-3127

Topic 1 = Code Enforcement and Administration Total: \_ Hours 11 Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code Total: \_ Hours Total: \_ Hours 9 Topic 3 = Energy Conservation Construction Code 4

The above schedule reflects program classes as of this date of the printing of this form. Due to scheduling conflicts that may arise, The Western Southern Tier Building Officials Educational Conference reserves the right to change the schedule as needed.