12th Annual

Western Southern Tier Building Officials Association

Educational Conference

2021

 Limited seating- Pre-registration required

Pre - payment required prior to attending the Conference

No walk-ins           

 24 Hours
3 Days
 In-service credit for Code Enforcement Officers 
Schedule to be announced.

NYS, DOH, CDC guidlelines shall be adhered, face coverings required.

 

Registration: to be announced  

 

REGISTRATION FEE:         3 Day - $275.00 member   $325.00 non-member
                                            Per Day - $100.00 member   $125.00 non-member.

               Contact: Allan Zurawski, Treasurer,  E-mail:  bills2222@msn.com

Invoice available to print when you register

Payments to:

WSTBOA, PO Box 167, Dunkirk, NY  14048

 


2020 ConferenceSchedule

Monday, September 14. 2020 (8 Hours Approved Training)

8am-10am

GFCI & AFCI Requirements in Dwellings- Sal Ferrara (Topic 2   -2 hour)                                    

10am-12Noon

2020 FCNY Changes Part 1 Chapters 2-9 – Christopher Roth (Topic 1-1 hour, Topic 2-1 hour)

1pm-2pm

2020 Building Code of New York State Chapter- 15 Roof-Neil Garry (Topic 2-1 hour)

2pm-5pm

2020 ECCCNYS for Commercial Buildings – Conner Statham (Topic 3 –  3 hours)

Tuesday, September 15, 2020 (8 Hours Approved Training)

8am-10am

Change to Carbon Monoxide Code – Christopher Roth (Topic 1-1 hour, Topic 2-1 hour)

10am-11am

Changes to Property Maintenance Code – Christopher Roth (Topic 2 - 1 hour)

11am- 12 Noon   

NYS Code Update- NYS DBSC (Topic 1-1 hour)

1pm-3pm

Advanced In-Service Part 1 – NYS DBSC (Topic 1- 2 hours)

3pm-5pm

Advanced In-Service Part 2 – NYS DBSC (Topic 2- 2 hours)

8am-10am

Battery Energy Storage for First Responders- Candice Rossi (Topic 1-1 hour, Topic 2- 1 hour)

10am-12Noon

Air Sealing for Blower Door – Mike DeWein (Topic 3- 2 hours)

1pm-5pm

Energy Storage Systems, 1 & 2 Family Residences- Brian Baughman (Topic 2- 4 hours)

 

Topic 1  =  Code Enforcement and Administration             Total:       6  hours                                Required: 3 hours

Topic 2  =  Uniform Fire Prevention and Building Code   Total:      13  hours                                Required: 3 hours

Topic 3  =  Energy Conservation Construction Code       Total:        5  hours                                Required: 3 hours

Courses and schedule Subject to change                                          24  hours

pdf 2019 Conference Final Modified Schedule

(88 KB)

                   
 

The above schedule reflects program classes as of the date of the printing of this form.  Due to scheduling conflicts that may arise, the Western Southern Tier Building Officials Education Committee reserves the right to change this schedule as needed.

Hotel Reservations

Chautauqua Harbor Hotel, 10 Dunham Avenue, Celoron, NY 14720   

Phone 716-489-2800 www.thechautauquaharborhotel.com

 

September 2020
S M T W T F S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3